Yamaha YZF-R1

Wie wil dat nu niet, een supersnelle motor? En als je er eenmaal een hebt dan wil je rijden. Vooral met het mooie weer in mei. Maar ook een motor is onderhevig aan de weersomstandigheden en daarom is de Yamaha YZF-R1 door Autopoetsbedrijf Winsum behandeld. Hierbij is de Yamaha YZF-R1 afgespoten, in een vuilloswekende foam gezet om aangekoekt vuil en vet los te weken. Vervolgens is de motor met de hand gewassen en wederom afgespoeld. Met een vetoplossende apc worden alle hoekjes en gaatjes schoongemaakt, ontvet en weer afgespoeld. Dat is een tijdrovend karwei. Hierbij wordende cockpit, kappen, spatborden en wielen niet vergeten. Om overal goed bij te komen zijn sommige kappen gedemonteerd.

De kappen van de Yamaha YZF-R1 zijn gepolijst om de vale en bleke laklaag weer dieprood te krijgen. Met polijsten verdwijnen ook de krasjes permanent. De koplampen zijn eveneens gepolijst en gecoat. Voor een blijvend resultaat zijn de kappen behandeld met een lakcoating en afgetopt met een carnauba wax. De alu delen en uitlaat zijn gepoetst met een metal polish speciaal voor dit soort onderdelen. Het resultaat is een schoon glanzend frame en dito uitlaat. De velgen zijn behandeld met een velgenwax zodat remstof en andere vuiligheden minder makkelijk aanhechten.

De Yamaha YZF-R1 kan er voor dit motorseizoen weer tegenaan.

 

Autopoetsbedrijf Winsum -Yamaha YZF-R1 Autopoetsbedrijf Winsum -Yamaha YZF-R1 Autopoetsbedrijf Winsum -Yamaha YZF-R1 Cockpit behandeling Autopoetsbedrijf Winsum -Yamaha YZF-R1 Autopoetsbedrijf Winsum -Yamaha YZF-R1 Autopoetsbedrijf Winsum -Yamaha YZF-R1 Autopoetsbedrijf Winsum -Yamaha YZF-R1

Translate »