Volvo XC90

Met de Volvo XC90 introduceerde het Zweedse merk in 2003 haar eerste SUV. De techniek van de Volvo XC90 komt voor een groot deel overeen met die van dat andere topmodel, de Volvo S80. In eerste instantie konden kopers kiezen uit vijf- en zescilinder benzine- en dieselmotoren van 210 tot 272 pk. De eerste V8 van het Zweedse merk kwam in 2005 in de vorm van de Volvo XC90 V8 (315 pk). Er was keuze uit zowel voor- als vierwielaandrijving en een handgeschakelde versnellingsbak of een automaat. Deze Volvo XC90 heeft een automaat en AWD.

De Volvo XC90 heeft een exterieur behandeling gekregen. Meerdere malen gewassen, gekleid en gedroogd. Daarna zijn er enkele diepe krassen opgeschuurd om ze vervolgens weg te polijsten of te maskeren zodat ze amper meer opvallen. Omdat de Volvo XC90 erg veel swirls, krassen en hologrammen had is ze twee keer gepolijst. Ook zijn de koplampen geschuurd en gepolijst.

Op verzoek enkele voor en na foto’s van hoe de Volvo XC90 binnenkwam en hoe ze wegging. Zoals te zien is de lak erg aangetast. Op de laatste foto is de laklaag Volvo XC90 brandschoon om gepolijst te worden en zijn de lakimperfecties goed te zien.

De aanhouder wint. Met veel passie, geduld en liefde voor het vak, en dankzij de professionele producten en machines die Autopoetsbedrijf Winsum gebruikt, staat de Volvo XC90 weer te glimmen als nooit tevoren.

Translate »