Rolls Royce Corniche II

 

DSC_0026 (Kopie)Sommige auto’s worden wel de Rolls Royce onder de auto’s genoemd. Maar hoe noem je een Rolls Royce dan? Deze Rolls Royce Corniche II uit 1988 behoorde ooit toe aan sjeik Mohammed Ashmawi. Deze man, en zijn invloedrijke familie, komt uit Jeddah Saudi Arabië. Rond 2000 is deze auto gekocht door de klant om als trouwauto dienst te doen. Meer informatie vind je op zijn website rollsroycetrouwautoverhuur.nl. Ook doet de Rolls dienst voor charitatieve ritten voor onder andere de stichting ‘Doe een Wens’ en de Hartstichting. Reden te meer om ervoor te zorgen dat de Rolls Royce er tip top uit ziet. De Rolls Royce verkeerd in uitstekende technische en originele staat.

Het interieur bestaat uit runderleder en essenhout. Het roomkleurig runderleder oogde grauw en vertoonde uitdroging. Het lederen interieur is daarom voorzichtig gereinigd en gevoed zodat het weer een hele tijd mee kan. Helaas zitten er kleine beschadigingen aan het lederen interieur, het gaat immers al 27 jaar mee. Het essenhout is ook gereinigd en omdat het afgewerkt is met een blanke laklaag is het met wax behandeld.

In de beide deurpanelen zit een opbergvakje. Daarachter zitten een klein kristallen karafje met twee kristallen glaasjes. Deze zijn hand geblazen en gegraveerd. Het is Tudor kristal en er is bijna niet meer aan te komen zonder er de hoofdprijs voor te betalen. Zeldzaam en daarom is uiterste voorzichtigheid geboden want vervangen is geen optie.

Het cabriodak is gemaakt van everflex, een Brits fabrikaat. Het is duurzamer dan vinyl maar ook duurder. Reden te meer om er voorzichtig mee om te gaan en dit op een gentle manier te reinigen en te voeden. Het is het originele cabriodak dat er sinds 1988 opzit. De donkere vouwlijnen geven het cabriodak van de Rolls Royce karakter, en na behandeling is het cabriodak beschermd tegen weersomstandigheden en verduurzaamd.

Autopoetsbedrijf Winsum - Rolls Royce Corniche II dashboard Autopoetsbedrijf Winsum - Rolls Royce Corniche II (interieur NA) Autopoetsbedrijf Winsum - Rolls Royce Corniche II (interieur NA) Autopoetsbedrijf Winsum - Rolls Royce Coniche II Tudor crystal Autopoetsbedrijf Winsum - Rolls Royce Corniche II interieur cabriodak

Het exterieur is grondig gereinigd alvorens er gepolijst werd. Elk hoekje en gaatje is meegenomen in dat proces om tot een zo mooi en goed mogelijk eindresultaat te komen. Hierbij is het vele chroom niet vergeten en ook dit is gereinigd en gepolijst. Het lakwerk is na het polijsten ontdaan van restant polijstmiddelen, gevoed, geseald, gewaxed en afgewerkt met een polymeren detailerspray.

Autopoetsbedrijf Winsum - Klaar om te wassen Autopoetsbedrijf Winsum - Klaar om te wassen Autopoetsbedrijf Winsum - Rolls Royce banden reinigen  Autopoetsbedrijf Winsum - Klaar om te wassen

In dat proces is ook de mooie 6.75 liter V8 schoongemaakt en waar nodig zijn de rubberen en kunststofdelen behandeld en verduurzaamd tegen bijvoorbeeld uitdroging. De gehele Rolls Royce Corniche II is van binnen en buiten gedetailed met een prachtig eindresultaat. De Rolls staat ook geregeld op oldtimer shows, en hoewel ze al een mooie dame was, is ze nu nog mooier.

Autopoetsbedrijf Winsum - Motorcompartiment Autopoetsbedrijf Winsum - Motorcompartiment Autopoetsbedrijf Winsum - Motorcompartiment  

Natuurlijk mag het kenmerk, de trots van de Rolls Royce niet ontbreken: “The Spirit of Ecstacy“. Ooit begonnen als een liefdesverhaal en geëindigd als eerbetoon aan de maîtresse, Eleonora Velasco Thornton, van John Walter Edward Scott-Montagu. Na een flink uurt poetsen straalt ze weer boven de welbekende RR letters en is ze weer het toonbeeld van snelheid, stilte, comfortabele rijeigenschappen, mystiek en schoonheid. Rolls Royce in optima forma.

DSC_0026 (Kopie) DSC_0024 (Kopie) DSC_0017 (Kopie) DSC_0011 (Kopie)

Na twee lange dagen staat ze er dan weer stralend bij. Alles aan de Rolls Royce Corniche II is gedetailed en kan ze met recht een prachtige Rolls Royce trouwauto genoemd worden. 

Autopoetsbedrijf Winsum - Rolls Royce Corniche II DSC_0071 (Kopie) DSC_0069 (Kopie) DSC_0070 (Kopie) DSC_0017 (Kopie) DSC_0036 (Kopie)DSC_0063 (Kopie)

 

Translate »