Koplampen polijsten

De meeste koplampen van tegenwoordig zijn niet meer van glas, maar zijn gemaakt van polycarbonaat met een coating. Onder invloed van weersomstandigheden zal de koplamp verkleuren, verweren of dof worden. Dit komt hoofdzakelijk door UV straling maar ook door de warmte van de lamp zelf. Hedendaagse lampen geven veel hitte af en zullen het proces verergeren omdat de warmte niet uit de koplampen kan. De coating kan dan dermate aangetast worden dat de koplampen niet het juiste lichtbeeld afgeven, en daarom niet meer APK waardig zijn. Dit komt steeds vaker voor omdat men te lang wacht met het herstellen van de koplampen.

Koplampen polijsten -voor en na- Koplampen polijsten -voor en na- DSC_0351 Autopoetsbedrijf Winsum

Voorheen was vervangen van de gehele koplampunit de enige mogelijkheid. Dit was, en is nog steeds, een zeer dure oplossing. Autopoetsbedrijf Winsum kan de aangetaste coating van de koplampen herstellen door middel van wetsanden en polijsten, voor een fractie van de prijs. Hierdoor zijn de koplampen ontdaan van de verweerde coating en zijn ze weer helder. De koplampen worden altijd nagekeken of het lichtbeeld goed is middels een koplampafstelapparaat. Zo komt je auto zeker door de APK keuring en kun je zeker weer veilig de weg op. 

Het komt geregeld voor dat een ander bedrijf de koplampen ‘polijst’ wat niet het gewenste resultaat geeft zoals hier onder te zien is op foto’s. De eerste foto is het resultaat van een ander bedrijf welke de koplampen in eerste instantie gepolijst heeft. De tweede foto is het resultaat van Autopoetsbedrijf Winsum welke de koplamp wel helder heeft gepolijst tot volle tevredenheid van de auto-eigenaar.

   

Translate »