Detailing

Waaruit bestaat een full detail? Hoe gaat zo’n behandeling in zijn werk. Op deze pagina kun je dat in grote lijnen lezen. Uiteraard zijn er meer mogelijkheden en behandelingen mogelijk.

De laklaag, wielkasten, delen van het motorcompartiment en sponningen worden ingespoten met een geconcentreerd reinigingsmiddel. De velgen worden ingespoten met een speciale velgenreiniger. De auto wordt vervolgens met ruim water onder hoge druk afgespoten en in de foam gezet om vuil los te weken. Vervolgens wordt de auto wederom onder hoge druk afgespoten en wordt de auto behandeld met een product om vliegroest en ijzerdeeltjes te verwijderen. Het product wordt afgespoten onder hoge druk en de auto wordt met de hand gewassen middels een ‘wash-mitt’. Autopoetsbedrijf Winsum maakt geen gebruik van sponzen of borstels voor de laklaag, dit om krassen te voorkomen. Er wordt gewassen volgens het ‘twee emmer systeem’ en de auto wordt wederom met ruim water onder hoge druk afgespoten. Daarna wordt de auto geclayed om het laatste vuil van en uit de lak te krijgen. De auto wordt gedroogd en er kan gepolijst worden.

Autopoetsbedrijf Winsum polijsten bumperkrassenHet machinaal polijsten van de laklaag gebeurt om oneffenheden, krassen en andere imperfecties permanent te verwijderen, of tot een niveau dat het niet meer zichtbaar is. Na het polijsten wordt op de laklaag een sealant en of een waxlaag aangebracht. Dit beschermt de laklaag langdurig tegen allerlei weersinvloeden en vuil. Een waxlaag geeft ook een sublieme diepe glans aan de auto. Autopoetsbedrijf Winsum maakt gebruik van zeer goede waxen welke bij juist onderhoud van de laklaag enkele maanden blijven zitten.

Het interieur van de auto wordt volledig gereinigd. Denk hierbij aan de ramen ontvetten en streeploos schoonmaken, het dashboard reinigen en voeden, de stoelen/banken uitzuigen (ook eronder), deurpanelen reinigen inclusief opbergvakken (mits leeg), het hemeltje (voor zover mogelijk), sponningen/dorpels/stijlen, roostertjes etc.. De kofferbak en vloermatten worden uiteraard ook grondig schoongemaakt en gestofzuigd. En niet te vergeten het motorcompartiment wat gereinigd wordt.

Om topkwaliteit te leveren wordt er alleen met producten gewerkt welke zich al jaren in de detailwereld bewijzen. Om deze producten op de juiste manier te verwerken maakt Autopoetsbedrijf Winsum gebruik van professionele machines.

Na een behandeling bij Autopoetsbedrijf Winsum rij je in je auto met een glimlach van oor tot oor. Rijden wordt weer genieten.

Prijs op aanvraag

 

Translate »